Toastmaster2 Toastmaster

Toastmasteren er – vil nogle mene – den tredje vigtigste person ved brylluppet.

Kan man ikke bare vælge en god ven eller et familiemedlem?

Personligt valgte vi selv en god ven – en beslutning vi har et lidt ambivalent forhold til i dag. Vores toastmaster gjorde en fantastisk indsats, og der var ikke en finger at sætte på hans indsats. Alt forløb som smurt og hans tale husker gæsterne og vi levende – selv efter 10 år. MEN… Vi fortryder også beslutningen.

Efter brylluppet fortalte vores ven, at han simpelthen havde været så nervøs under hele brylluppet og slet ikke havde kunne nyde dagen. Først da sidste tale og brudevalsen var veloverstået turde han taget et glas champagne og slappe af. Men han var helt bombet og for træt til festen.

Derfor vil vi til hver en tid lade vores gæster være gæster og booke en professionel til at stå for det praktiske.

Behøver man overhovedet en toastmaster?

Det gør måske ikke så meget at tante Ruth eller Onkel Søren taler 5 minutter længere, eller de gamle gymnasiepiger spontant laver et festligt indlæg. Men jo det gør det faktisk. Hvis toastmasteren ikke har koordineret det med køkkenet, kan I ende med en kold hovedret eller dessert, der er smeltet.

Det kan også lægge en gevaldig dæmper på selskabet, hvis svoger John holder en lang monolog på 30 minutter.

Så ønsker I en bryllupsfest, der forløber uden for mange overraskelser eller bump på vejen, så anfalder vi en – helst professionel – toastmaster.

Hvad har toastmasteren typisk ansvaret for?

Toastmasteren har typisk ansvaret for at introducere og byde velkommen til alle gæsterne, samt præsentere brudeparret på en festlig og personlig måde. Toastmasteren kan også hjælpe med at organisere og styre forskellige dele af brylluppet, såsom taler, skåltaler og eventuelle overraskelser.

En toastmaster er også ansvarlig for at holde styr på tidsplanen og sørge for, at alt sker til tiden. De kan koordinere med de forskellige leverandører, som f.eks. mad- og drikkeservice, underholdning og fotografer. På den måde kan brudeparret og deres familie nyde dagen uden at bekymre sig om logistikken.

En god toastmaster er også opmærksom på gæsternes behov og sørger for, at de føler sig velkomne og underholdt. De kan introducere forskellige aktiviteter eller underholdning for at skabe en festlig stemning og få alle til at føle sig godt tilpas.

Kort sagt er toastmasterens rolle at være en hjælpsom, kreativ og venlig vært, der sikrer, at brylluppet bliver en uforglemmelig begivenhed for alle.

På Nordsjællands Bryllupsmesser kan I møde Toastmaster Niels Christian Rossel som er professionel toastmaster og medlem af The Association of Scottish Toastmasters.