Undgaa at blive en del Kærlighedssprog

Undgå at blive en del af skilsmisse statistikken!

Undgå at blive en del af skilsmisse statistikken! Læs det NU og ikke, når det er for sent.

Først min egen historie til skræk og advarsel:
Forestil dig, at det er søndag. Du har en mand, du elsker. I har et fælles barn, der er et ønskebarn. Du har rundet de 40 år og glæder dig til den næste halvdel af dit liv med ro på bagsmækken. Du har et godt job, og livet er egentlig godt på trods af op og nedture. Forestil dig så, at om mandagen så mister du stort set alt
.

Det skete for mig! Det var nemlig en mandag, at min ex-mand pludselig sagde han ville skilles. Og så startede lavinen. Om tirsdagen sygemeldte jeg mig fra mit arbejde, da jeg havde det som om, jeg skulle dø. Om fredagen fik jeg en fyreseddel på mail.

På under en uge mistede jeg min elskede, min bedste ven, min familie, mit job og mit hjem. For det var min ex-mands lejlighed, vi boede i.

Jeg troede aldrig, at jeg ville blive glad igen.

At blive skilt var uden sammenligning, det sværeste jeg har skullet gå igennem i mit liv, og jeg havde i en periode følelsen af, at jeg hellere ville dø end at fortsætte i denne altopslugende sorg. Men jeg fandt en vej ud. Og derfor hjælper jeg i dag kvinder med at komme godt og hurtigt ud på den anden side efter skilsmisse, så de ikke skal lide i årevis, ligesom jeg gjorde. For det ønsker jeg ikke for min værste fjende!

Har jeg skræmt dig nok nu? Godt! For jeg vil gerne give dig dét input, der skal til, for at du kan undgå at blive en del af denne statistik!

Så læs lige med her.

For er der noget, man kan blive klog på af sin egen skilsmisse og af at have lyttet på og coachet hundredvis af skilte kvinder, så er det, hvad man SKULLE have gjort, dengang man stadig var gift!!

Så hvad er det vigtigste at huske på, hvis du vil undgå skilsmisse? Her kommer nogle af mine vigtigste take-aways (udover at huske at kommunikere med hinanden og pleje parforholdet, som vist er noget af det, man normalt hører om):

  1. DIN ÆGTEFÆLLE HAR IKKE ANSVARET FOR AT GØRE DIG LYKKELIG!!

Pis også!! I know, det er ikke den romantiske forestilling om ”you complete me”. Men det er faktisk dét, der vil gøre dig (mest) lykkelig: Hvis DU er i stand til selv at få opfyldt dine behov selv. Og nej, man kan selvfølgelig ikke lige give sig selv en omgang rygmassage eller give sig selv en ordentlig tungeslasker. Men du kan tage ansvar for at leve dit liv, så du grundlæggende er glad. Du skal tage hånd om dig selv, din indre tilstand, din energi, og dine behov.
Selvfølgelig må vi bede om hjælp. Det er sundt at hjælpe hinanden i en parforholdsrelation. Men din indre tilstand er stadig dit ansvar. De fleste af os i parforhold falder i fælden med at tænke: Hvis bare min ægtefælle gjorde x, y og z, SÅ ville jeg være lykkelig. Men det er smartest at vende den om: Det er dit ansvar at gøre dig selv lykkelig. Og hvis han eller hun gør x, y og z, så er det jo dejligt! Men hvis ikke, så er det stadig dit ansvar at sørge for, at du er glad og lykkelig alligevel.
Når du har brug for, at den anden part opfylder dine behov, så bed om det TYDELIGT. Din ægtefælle kan ikke selv regne det ud og forstår ikke dit sure blik handler om den gryde, der ikke blev vasket ordentlig af. Vi tror, at den anden kan regne det ud. Men nej. Det er dit ansvar at få dine behov tydeligt formidlet.

  1. DU HAR IKKE ALTID RET!

Den anden part behøver ikke altid at gøre tingene på DIN måde! Uhhh mange af os kan være irriterende på dét punkt. Måske især os kvinder? Jeg kender i hvert fald mange af slagsen. Jeg var selv sådan en. Jamen børnene SKAL jo puttes på den måde, og spaghettien SKAL jo koges på den måde, ellers skal vi da nok lige være hurtige til at påpege det! Og selvfølgelig synes du, at det skal være på din måde. Det synes vi jo alle sammen. Men husk på at din måde at gøre tingene på, din måde at se verden på, det er bare DIN måde. Der er tusindvis af andre måder. Så din måde ER bare din måde, det er ikke en eviggyldig sandhed for alle andre mennesker på jorden, heller ikke din ægtefælle Så giv også plads til at han eller hun kan gøre tingene på sin egen måde.

Min regel er denne her, hvis jeg er i tvivl, om jeg er ved at falde i ”Det er kun min måde, der duer”-gryden:
– Er der nogen, der er ved at komme til skade?
– Er svaret ”ja”? Så må jeg gerne gribe ind.
– Er svaret ”nej”? Så handler det måske bare om min præference. Og så kan jeg vælge at dele min måde at gøre tingene på med den anden part. Og hvis den anden så ikke er enig? Jamen så er det jo deres valg, og så lader jeg det ligge.

Nøj jeg har tit brugt krudt på, at min ex skulle gøre tingene, som jeg ville have det i mit ægteskab. Og da han pludselig var væk, så var mange af tingene jo så evigt ligegyldige. Så vælg dine kampe med omhu!

Ps. det betyder altså ikke at blive en dørmåtte, hvor man siger ja og amen til alt I et ægteskab må vi gerne sige vores mening, så vi er tydelige. Men vi skal bare sige vores mening for det, den er: Nemlig vores mening. Og ikke en universel lov!

  1. HUSK AT ROSE og anerkende DIN ELSKEDE

Vi dør alle sammen lidt inden i, hvis vi kun får at vide, at vi gør ting forkert.
Men nogle gange er vi nødt til at påpege et eller andet, og det er jo fint, sådan er et ægteskab også. Men så er det superfedt, hvis du allerede har sat 10 andre kærlige ting ”ind på kontoen” den dag.
I mit eget ægteskab tænkte jeg tit, at jeg elskede min ex-mand for at gøre x, y, z, men jeg fik det faktisk ikke sagt tit nok. For jeg havde alt for travlt med alt det, der ikke lige var helt, som jeg ville have det. Vi kommer rigtig langt med at huske at rose og anerkende vores ægtefælle i dagligdagen og ikke kun, når han har gjort noget helt vildt exceptionelt<3

  1. DE 5 KÆRLIGHEDSSPROG

Når vi nu skal rose vores elskede, så kan vi godt falde i den fælde kun at ville rose for det, som vi selv synes er vigtigt. Og her skal vi huske på de 5 kærlighedssprog:
Vi har alle 1-2 primære kærlighedssprog, og det er igennem disse, at vi føler os elskede og værdsat. Det er igennem disse, at vi udtrykker vores egen kærlighed til andre, og det er igennem dem, at vi selv forstår kærlighed (Kilde: Gary Chapman, ”Kærlighedens 5 sprog”).

De 5 kærlighedssprog er:

Anerkendende ord
Fysisk berøring
Tid sammen
Gaver
Tjenester

Det betyder, at hvis din mand eller kone fx har Fysisk berøring og Anerkendende ord som sine primære kærlighedssprog, og du selv har Gaver og Tjenester, så kan man ende i denne klassiske situation, hvor den ene part har brug for lidt kys og kram FØR han/hun går i gang med opvasken, og den anden part ABSOLUT ikke vil give hverken kys eller kram, FØR opvasken er taget! Og så har vi balladen!

Her handler det igen om netop at se, at vi er forskellige, og min måde er ikke mere rigtig end din måde. Og at vi begge har nogle behov, der skal anerkendes og omfavnes. Så kan det være, at man nogle gange skal tage opvasken før kys og kram, og andre gange starte med kys og kram.

Og den går altså igen ikke den der med, at det altid skal være på din måde: ”Jamen jeg kan altså ikke koncentrere mig om at kysse dig Peter, før vi har taget opvasken!”. Så må du i gang med at øve dig, så du nogle gange kysser Peter inden opvasken Også selvom det kan være lidt svært i starten. Og ved du hvad, den gode nyhed er: Du har et helt liv foran dig til at øve dig sammen med din elskede<3 Så I begge kan få det liv, den kærlighed og det ægteskab, som I drømmer om og fortjener Tillykke med brylluppet og tillykke med kærligheden. Cat fra Cat’s Ladybosses www.ladybosses.dk

Instagram: ladybosses.dk

Facebook: ladybosses.dk