Bryllupsfotograf

3 tips til valg af bryllupsfotograf

Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvilken bryllupsfotograf og pakke, man skal vælge til sin store dag. Her er tre overvejelser I kan gøre, som kan hjælpe jer på vej til at finde den helt rigtige bryllupsfotograf og få præcis de bryllupsbilleder, som I drømmer om.

1. Find jeres ønskede stil

 Hver fotograf har deres egen stil; nogle skyder lyse billeder med klare farver, andre går i en anden retning og deres stil er mørkere med masser kontrast. Der er også nogle fotografer, hvis signaturstil er en varm orange tone, og andre igen kører helt nedtonede farver. Gå på opdagelse på forskellige fotografers hjemmesider, på Pinterest og på Instagram og find ud af, hvilket look I føler jer draget af, og som I ønsker til jeres billeder.

I kan også overveje, om I vil have en fotograf, der er dokumentaristisk i sin stil eller en, der er mere klassisk i sit udtryk.

2. Hop på et opkald med fotografen

Når I har fundet en fotograf, hvis stil I kan lide, så hop på et opkald med fotografen enten på telefon eller videoopkald. Dette er et af de vigtigste tips, men også et som godt kan blive overset. Grunden til, at det er af stor betydning, er, at I gennem en samtale med fotografen kan mærke deres personlighed, og om I har kemi. I sidste ende er jeres bryllupsfotograf et menneske I har med på en af de vigtigste dage i jeres liv – derfor skal I gerne kunne lide hinanden. I skal være trygge ved, at de formår at gøre jer trygge, når det kommer til fotograferingen på dagen, hvor man kan være ekstra nervøs. Brug også samtalen til at stille fotografen spørgsmål – fx om I skal have et møde inden brylluppet, hvor I lærer hinanden bedre at kende og gennemgår dagen.

3. Hvilken pakke skal jeg vælge?

I har fundet en fotograf hvis stil & personlighed, I er vilde med, og som er ledig på jeres bryllupsdato! Tillykke! Nu kommer den sidste væsentlige faktor før I kan booke – hvilken bryllupspakke skal I vælge? Ofte har fotografer forskellige ‘pakker’, man kan vælge imellem – som er bryllupsfotografering i forskellige antal timer og til forskellige budgetter. Hvis I har snakket om, at historien, de naturlige øjeblikke og en dokumentaristisk tilgang er vigtig, så ligger det op til heldagsfotografering. Her bliver hele dagen dokumenteret fra forberedelse til brudevals. Ønsker I kun vielse og portrætter, og så er det måske den mindste pakke. Husk, at det altid er muligt at spørge fotografen, om de kan skræddersy et tilbud til præcis jeres ønsker.

Sarinja Svendsen Photography
https://sarinjasvendsen.com/