Bryllupsplanlægning

Bryllupspalnlaegning 1 Planlægning

Bryllupspalnlaegning 2 PlanlægningBryllupsplanlægningen kan for mange virke som et uoverskueligt projekt. “Hvordan prioriterer vi hvad dagen skal indeholde?”, “hvordan finder vi ud af hvem vi skal invitere?”, “hvornår skal jeg egentlig begynde på de forskellige opgaver?” – Det er blot nogle af de mange spørgsmål jeg får, og måske sidder du allerede nu og nikker genkendende til lige netop de spørgsmål her.

Derfor får du her mine fem gode råd til, hvordan du og din partner lettest kommer i gang med planlægningen af jeres store dag:

1) Find jeres ”must-haves”!
Når brylluppet skal planlægges, opstår ind imellem situationer, hvor du eller I er nødt til at gå lidt på kompromis, med hvad I havde drømt om. Det kan f.eks. være at du slet ikke kan finde lige præcis den invitation du havde i tankerne, eller at drømmebandet viser sig at være over jeres budget.
Derfor er det en rigtig god ide at lave en liste over 5 ting, du ikke vil gå på kompromis med. Så kan du selv vælge, om budgettet skal sættes op, således at der er råd til drømmebrudekjolen, eller om i gerne vil udskyde brylluppet, fordi du drømmer om en bestemt dato at blive gift på. Uanset hvilke 5 ting det er, så er det også oftest nemmere at gå på kompromis med andre aspekter af brylluppet når du ved det alligevel ikke er det vigtigste for dig.
Vær dog realistisk ift. budget og drømme. Når du har opstillet din liste med 5 punkter, er det tid til at få lagt et realistisk budget.

2) Lav et budget! 
Det er ikke altid det sjoveste at skulle begynde at kigge på penge, når nu du bare gerne vil i gang med at planlægge brylluppet. Dog anbefaler jeg, at du og din partner gør jer selv den kæmpestore tjeneste at starte med at sætte budgettet. Så kan I meget bedre begynde at researche, da i hurtigt kan frasortere ting der ikke ligger indenfor budgettet. Et bryllup for ca. 80 gæster kan koste alt fra 50.000 kr. til 500.000 kr., eller endda endnu mere.

3) Lav gæstelisten!
Gæstelisten er for mange lidt af et puslespil. Skal man f.eks. invitere moster Oda, men ikke faster Trine? Hvor mange venner skal med? Skal kollegaer også inviteres?
Jeg anbefaler at I stiller jer selv disse 3 hurtige spørgsmål, for at få et hurtigt overblik over alle dem I tænker at invitere:

1) Har I ses indenfor de sidste 1-2 år?
2) Kan I forestille Jer jeres bryllup uden dem?
3) Hvis familie, hvor tætte er I så med personerne og har I ses med dem indenfor de seneste 5 år?

For at gøre det endnu mere overskueligt har jeg udarbejdet et skema, som giver dig et hurtigt og en overskuelig tilgang til udvælgelse af gæster. Skemaet kan du finde på min hjemmeside via. linket nederst i indlægget her

4) Book de vigtigste ting først!
En af de vigtigste ting at få booket i en fart er bryllupslokationen.
Hvad end du drømmer om et romantisk slotsbryllup, et eksotisk strandbryllup eller et hyggeligt havebryllup så få det booket hurtigst muligt. Uanset om det er på et slot, en strandpromenade eller i et telt, så er du ikke den eneste som planlægger bryllup, og mange populære steder kan være booket flere år ud i fremtiden.
Det gælder særligt hvis du drømmer om at blive gift i højsæsonen for bryllupper, som ligger fra maj – august. Så hellere få stedet booket tidligt i bryllupsplanlægningsprocessen.
Dette er den første og vigtigste opgave der skal være styr på. Herefter anbefaler jeg, at I går i gang med at booke ham/hende som skal vie jer og dernæst jeres fotograf.

5) Beslut dig for traditionerne!
Der er rigtig mange forskellige traditioner forbundet med bryllupsfesten, og det er en rigtig god idé at gøre jer selv nogle overvejelser omkring, hvilke I ønsker at følge. Nedenfor giver jeg dig et hurtigt overblik over de mest brugte traditioner, og ønsker du at læse mere om de forskellige traditioner og mange flere end dem du finder her, kan du finde meget mere information på min hjemmeside, hvor jeg har lavet et indlæg om alle bryllupstraditioner:

1) Brudebuketten – traditionen er at gommen vælger og køber brudebuketten. Derudover er der også mange, som vælger at kaste brudebuketten til sidst på bryllupsdagen til alle festens ugifte kvinder
2) Brude skal bære ”noget gammelt, nyt, lånt, blåt og en mønt i skoen”
3) Natten før brylluppet vælger mange at sove hver for sig
4) Vielsesringe – den kan sidde både på højre og venstre hånd, der er en tradition for hver sin hånd
5) Brudevals inden midnat
6) Klippe slør og strømper
7) Talerækkefølge, som går således: værterne (oftest brudeparret som byder velkommen og præsenterer toastmasteren), toastmaster, brudens far, gommen, Maid of Honor, forlover, gommens far, bruden, nærmeste familie, venner og til sidst kollegaer og andre bekendte
8) Morgengave, som er en gave der gives til hinanden dagen efter brylluppet første morgen som ægtefolk

Det var mine 5 råd til, hvordan du kan komme i gang med bryllupsplanlægningen, og jeg håber, at det har gjort starten på planlægningen af en af de største fester i livet lidt mere overskuelig.

Skulle der komme nogle spørgsmål, udfordringer eller bekymringer, så har I altid mulighed for at booke rådgivning hos mig. Jeg kan hjælpe med alt fra at svare på et enkelt spørgsmål, tale om de bekymringer I evt. måtte have ved at vælge det ene frem for det andet, eller hjælpe jer med at planlægge hele brylluppet, så I kan slippe for stresset, de mange korrespondancer frem og tilbage med forskellige leverandører, og i stedet nyde tiden med hinanden, inden I giver jeres endelige ‘JA’ til at leve sammen i medgang og modgang.

Find mere information om mig og bryllupsplanlægningen her: