Den perfekte brudekjole

Guide – Sådan finder du den perfekte brudekjole

Først og fremmest tillykke med forlovelsen. Husk at nyde planlægningen og tiden op til brylluppet. Selve bryllupsdagen flyver afsted, og er alt for hurtigt ovre. 

Stangkjole, Courture kjole eller Preloved brudekjole?

Når du skal finde den perfekte brudekjole, skal du først og fremmest overveje tre ting: Vil du have en stangkjole, en couture kjole eller en Preloved brudekjole? Hvis du ønsker en couture brudekjole skal du være opmærksom på produktionstiden ofte kan være op til 6 måneder. Hvis du vælger en stang kjole eller Preloved brudekjole, skal du også afsætte tid til evt. til rettelser hos skrædderen.

Brudekjoler3 Brudekjoler

Kjolen skal passe til brylluppet

Det kan være en fordel hvis I på forhånd ved hvilket slags bryllup I ønsker, så du kan matche brudekjolen efter forholdende. Skal I giftes på stranden eller en anden udendørs lokation er nogle brudekjoler mere ”praktiske” end andre. F. eks er et langt slæb smukt, men det kan også være anstrengende at bære rundt på en hel dag. Det gælder i øvrigt også valg af brudesko.

BABY ON BOARD

Vi oplever faktisk ganske ofte at brude bliver gravide før brylluppet (både planlagt eller som en dejlig overraskelse). Du skal overveje om det er noget du vil tage højde for ved f.eks. at købe en kjole som sidder til under brystet og er løs omkring maven. Er du allerede gravid nu, findes der heldigvis masser af smukke brudekjoler til gravide. 

Lidt det samme, men noget helt andet… Har I allerede små børn, og skal de med til brylluppet? Af erfaring fra flere brude ved vi, at små børn og brudekjoler er en kombination, som er mere eller mindre sprængfarlig. Chancen for at få pletter på den fine hvide brudekjole er relativ stor, og det kan være en idé at forberede sig så godt som muligt. Tal evt. med brudebutikken om en god pletfjerner eller anden backup plan.

Hvilken brudekjole passer til dig?

Når først du har gjort dig overvejelser om alt det ovenstående, skal du finde brudekjolen, der passer til dig. Et godt udgangspunkt er at starte med din figur og din personlige smag. Er du til fest og farver eller det mere subtile og elegante. Det vigtigste er, hvad der klæder dig bedst? A-linje, havfrue, trompet, kort, stram, løs og skal der være ærmer som dækker ”mormorarmene”, eller skal du have bare skuldre? Du kan få et hurtigt og nemt overblik over de mange styles hos  BRYLLUPSMAGASINET  https://www.bryllupsmagasinet.dk/produkter/brudekjoler/

Brudekjoler2 Brudekjoler

Vil du skifte brudekjole undervejs?

Den nye trend indenfor bryllupper er at brude skifter brudekjole 2-3 gange i løbet af dagen. Det er selvfølgelige en lidt bekostelig trend, men omvendt giver det dig mulighed for at vælge flere kjoler, hvis du har svært ved at beslutte dig. Det kan også være praktisk at skifte i løbet af dagen, hvis I skal flere forskellige steder, hvor en kjole egner sig bedre end en anden.

Vi håber du har fået en bedre idé om, hvordan din drømmebrudekjole skal se ud. Først og fremmest skal du finde en brudekjole, som du føler dig godt tilpas i, og som får dig til at stråle.

 

KH.

Teamet bag Bryllupper i Nordsjælland