Husk at forventningsafstemme DIY

Husker du at forventningsafstemme – med DIG selv?

Bryllupsplanlægningen kan både være en sjov, hyggelig og festlig tid, men det kan også være opslidende, nervepirrende og angstfyldt.

Inden du / I (hvis den heldige gom får lov til at deltage😉) går I gang med bryllupsplanlægningen, er det enormt vigtigt, at du forventningsafstemmer med dig selv. I sidste ende er det jo kun dig / jer, som kan afgøre, hvorvidt jeres bryllup har været en succes eller ej.

Nuvel, en situation som Corona og Lock Down af hele verden kan de færreste forberede sig på – men der findes en lang række andre områder, I kan forventningsafstemme, inden bryllupsforberedelserne for alvor går i gang.

Hvor meget skal I selv stå for?

Er det et DIY-bryllup, eller skal professionel bryllupsarrangør stå for al planlægning og udførelse? De fleste vælger en mellemvej, hvor de selv står for en del og betaler sig fra resten.

Fordelen ved et DIY-bryllup er selvklart, at man kan sparer en del penge og desuden (måske) har kontrol over hver enkelt lille detalje.

Mulige ulemper ved et DIY-bryllup afhænger af, hvem man er som person, og hvor heldig/uheldig man er på dagen. Jeg var til et smukt bryllup på landet, hvor bruden havde valgt, at familien stod for alt selv. Lige fra mad, opdækning, bryllupskage mm. Natten op til brylluppet havde det smukke telt taget forskud på de festlige begivenheder og holdt fest for de lokale katte… Blæsten havde også hjulpet til med det resultat, at det kommende brudepar måtte bruge de første tidlige timer på at rydde op og pynte op igen. Senere samme dag – efter en veloverstået vielse i det fri – var det tid til at spise bryllupskage. Da bruden er et naturtalent i køkkenet, havde hun selv lavet bryllupskagen. Men jeg fandt hende helt brudt sammen, fordi den smukke kage var faldet sammen i løbet af natten. Vi fik rettet den op, så godt vi kunne, og sat den ”ødelagte” del bagud mod teltdue så ingen opdagede det.

Trods de mange udfordringer, dagen bød på, endte det alligevel med at være en fantastisk dag og et helt vidunderligt og smukt bryllup, som brudeparret tænker tilbage med glæde på.

Men havde de været en anden type mennesker, var dagen måske endt som en katastrofe (i brudeparrets øjne). Det er derfor så enormt vigtigt, at I gør op med jer selv, hvad I er gearet til. Husk bryllupsdagen kommer ikke igen, og I skal også have overskud til at nyde den, hinanden og jeres gæster. Så lav en prioriteret liste og aftal hvad der er vigtigst at få andre til at lave / betale jer fra, og hvad I selv kan lave. På den baggrund har I bedre overblik over, hvor meget I skal afsætte til jeres bryllupsbudget.

Har du forventningsafstemt, hvordan du ser ud?

Alle brude er smukke og stråler på dagen. Ingen tvivl om det. Desværre har vi efterhånden mødt en del fotografer, der har fortalt om utilfredse – ja helt ulykkelige – brude. Ikke på dagen men når der efterfølgende skulle vælges billeder. Hvor mange af os har ikke prøvet at føle os som en million, og så efterfølgende har vi set billederne og tænkt: ”hold op jeg ser tyk ud, eller ej den makeup klæder mig selv ikke, håret er helt forkert…”.

Det handler i bund og grund om, hvorvidt du hviler i dig selv og har det godt med din krop og sind. Det er derfor vigtigt, at du mærker efter, om du er tilfreds, som du ser ud og føler dig, eller om der er noget, du gerne vil forbedre. Hvis du gerne vil forbedre noget, skal du lave en liste, du kan følge i kronologisk rækkefølge. Lad os tage min liste som eksempel:

  1. Mormorarme
  2. Selvtillid
  3. Tør hud
  4. Spaltet hår

Mine mormorarme havde længe gået mig på og passede ikke sammen med min drømmekjole. Derfor gik jeg resolut i gang med at træne arme. Tips: Det tager mange måneder og bør helt klart komme i startet af listen.

Min selvtillid havde brug for et boost, og jeg lavede derfor en aftale med en dygtig coach, der gav mig en række værktøjer til at komme glad og hel igennem planlægningen og selve brylluppet. Tips: Det er ikke et Quick fix man laver dagen før brylluppet. Start i god tid.

Alle brude stråler, men jeg ville gerne have en sund og frisk hud. Derfor gik jeg allerede et par måneder før brylluppet i gang med en fugtkur og ansigtshandlinger på en klinik, jeg var tryg ved. Tip: Det er smart at aftale makeup i god tid, så du har testet den og ved, om det er et look, du kan lide.

Mit hår var meget langt og spaltet. Jeg ringede til frisøren og fortalte, hvornår jeg skulle giftes. Ud fra datoen og årstiden guidede hun mig til, hvornår det var det bedste tidspunkt at blive klippet på. En måned før så er håret allerede lidt slidt, men dagen før har det ikke lagt sig, og det er svært at sætte håret. Tips: Tjek derfor i god tid og få frisørens anbefaling.

Der er mange andre områder, I kan / bør forventningsafstemme. Sæt jer ned og få en god snak sammen. På den måde får I klarlagt de fleste ting. Få evt. hjælp af jeres tætte venner. De kender jeres små særheder og personlighed og vil nok kunne hjælpe jer godt på vej.

God bryllupsplanlægning 😊

Husk vi holder Danmarks smukkeste og hyggeligste bryllupsmesse på Marienlyst Strandhotel søndag den 31.01.2021. Der er ganske få billetter tilbage til earlybirdpris 50 kr. ex. gebyr. Køb dem her

https://billetto.dk/e/bryllupsmekka-i-nordsjaelland-billetter-455494